16 октомври 2015

Перничанка подари градински домати за кампанията „Ти си това, с което се храниш“

След като разбрала от медиите за кампанията, перничанка донесе домати от домашната си градина за събитието по повод Международния ден на прехраната, част от кампанията „Ти си това, с което се храниш“. Тя споделила с организаторите, че зеленчуците са отгледани без да бъдат пръскани и без изкуствени торове.

Първата по рода си кампания за здравословно хранене и начин на живот завърши със заключително събитие за готвене и дегустация на полезни храни. Идеята беше да се покаже, че младите хора могат да готвят, и то вкусно и здравословно.

Пълнозърнести палачинки, овесени бисквити с плодове, желирани бонбони със сушени плодове, салата с риба на пара, плодови шишчета, хапки с риба и зеленчуци, риба на фурна с орехи, чийзкейк бяха само част от менюто, приготвено с много желание и ентусиазъм от ученици от ПГОТ „Св.Иван Рилски“. В ястията не бяха открити хидрогенирани мазнини, мононатриев глутамат и други Е-та. Вместо това посетителите се насладиха на свеж вкус, естествени подсладители като мед и тръстикова захар, пълнозърнести брашна.

В кампанията взеха участие над 100 младежи от община Перник, а чрез различни медийни канали посланията, който отправихме, достигнаха до хиляди хора в страната и чужбина, споделят организаторите. И добавиха, че кампанията се е получила успешно благодарение на добрите партньорски взаимоотношения между медиите, Младежки информационно-консултантски център Перник, ПГОТ „Св.Иван Рилски“, ОМС, РЗИ, Общинския младежки дом и КСМП.

По рано тази седмица беше организирано състезанието „Бързо, свежо, вкусно“, беше прожектиран филмът „Глад за промяна“ и бяха организирани дискусии по темата за здравословното хранене и здравословния начин на живот. Целта на кампанията беше да се покаже, че е важно да обръщаме внимание на това, с което се храним, защото храната е горивото на нашия организъм.

Leave a Reply