30 март 2015

МИКЦ Перник организира младежки правни семинари

В рамките на проект „Младежки информационно-консултантски център – Перник” стартират правни семинари, на които младите хора от областта ще имат възможност да получат полезна информация относно техните права, като граждани на Република България. Освен това специалистите в МИКЦ Перник са подготвили интересни ролеви игри по темата.

Целта е младежите да получат базови познания както за правата си, така и за задълженията си, за да могат да се включат адекватно, като активни граждани със своя позиция. Забелязваме, че липсват базови познания дори и за това, как функционира съдебната система, как се пише молба и т.н., споделя Станислава Генадиева, ръководител на МИКЦ Перник.

Семинарите са предназначени за млади хора на възраст между 16 и 29 г. от всички населени места в област Перник . Услугите, които предоставя МИКЦ Перник са безплатни и се финансират по Национална програма за младежта (2011-2015г.) от Министерството на младежта и спорта. Всички, които се интересуват от темата могат да се запишат за участие, чрез електронна форма, публикувана на www.mikcpernik.org. Семинарите се водят от адвокат Стоян Димитров.

Leave a Reply