27 март 2013

Конкурс за деца и юноши „Обичам природата и аз участвам“ 2013г.

obicham-prirodata_4

За трета поредна година Министерство на околната среда и водите организира конкурс за деца „Обичам природата и аз участвам”.

Конкурсът се провежда от 25 март до 31 май 2013 г. и в него могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години. Конкурсът е в следните категории:

Ø  Рисунка

Ø  Разказ

Ø  Предмет, изработен от рециклирани материали

Всеки участник може да изпрати до три свои творби за всяка от категориите, които да показват отношение и грижа към природата.

Всяко произведение трябва да съдържа информация за имената на участника,  адрес и телефон за обратна връзка. Всички творби трябва да бъдат изпратени по местоживеене на участниците, в срок до 31 май 2013 година, до регионалните структури на министерството – регионалните инспекции по околната среда и водите, басейновите дирекции и дирекциите на националните паркове. За областите Перник и Кюстендил това е РИОСВ – Перник. Адресът, на който можете да изпращате произведенията си е гр. Перник, ул. „Благой Гебрев“ 15, ет.1; e-mail: Riew_pernik@abv.bg телефон: 076/67-02-03.

Всяка инспекция ще номинира по десет произведения за общонационално оценяване от комисия в състав от петима членове.

Награди:

  •  Спечелилите първо място във всяка от трите категории  ще получат айпад;
  •  Спечелилите второ място във всяка от категориите  – айфон;
  •  Спечелилите трето място във всяка от категориите – дигитална камера.

Природата – това сме ние и отношението и грижата към нея е отношение към самите нас. Всеки е значим и заслужава да живее, учи и работи в чиста и здравословна среда и това е отговорност на цялото ни общество.

Повече информация можете на намерите на интернет страницата на МОСВ http://www.moew.government.bg/?show=campaigns&cid=1

Пожелаваме на всички участници успех!

Leave a Reply