16 март 2013

Младежка банка – Перник организира благотворително парти

event_main_101_2

Поредната инициатива на Младежка банка – Перник е организирането на парти за набиране на средства за каузите ѝ, които са: „Опазване на околната среда”, Демократични ценности и култура за младите хора”  и „Осигуряване на поле за изява на талантливи младежи”. Датата е 22.03.2013 г., а началото на купона ще бъде дадено в 19:00 ч. в Rainbow Bowling Center. Срещу 2 лв. вход ще имате възможността да се насладите на подбрана популярна музика в стиловете хип-хоп и R’n’B, да попеете в караокето и да потанцувате. Организаторите са подготвили и специални изненади за гостите си. Не забравяйте и за дрескода в цветовете черно и бяло!

Младежка банка – Перник раздаде на 3-ти март 135 късметчета, съдържащи мисли и цитати на български революционери. Броят на късметчетата е символично обвързан с годините, изминали от Освобождението на България.

По случай 1-ви март младите „банкери” раздаваха срещу дарение ръчно изработени мартенички на общинските съветници в град Перник.

Младежката банка е разпространен из цял свят механизъм за изграждане на млади лидери. Тя е ресурс, създаден от млади хора за млади хора. Младежката банка подкрепя младежки проекти и инициативи, които отговарят на нуждите на младите хора и имат за цел дългосрочно въздействие в полза за общността, развиват социални дейности и предприемачество. Целта на Младежка банка – Перник е да събере най-малко 2000 лв. , с които да подпомогне младежки идеи в Перник, под формата на грантове за малки проекти.

 

Проектът „Младежка банка” се осъществява от СНЦ „Обектив”, чрез подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Програма „Младежка банка“ се реализира с финансовата подкрепа на Фондация „Чарлз Стюарт Мот“.  Координатор на проекта е Симона Йорданова.

 

Leave a Reply